BLOG

Led ekran neden kararır

Uzun süre kullanıldıktan sonra led ekranların kararması çok yaygın bir olgudur. LED ekranların kararmasına neden olan şeyleri özetlemek için aşağıdaki üç noktadan daha fazlası değildir.

Puan 1. Driver IC sorunu LED boncukların düşük DC voltajda (20V'nin altında) çalışması gerekir, ancak normal şebeke gücümüz ac yüksek voltajdır (ac 220V). Bir belediye güç kaynağını lamba boncuklarına dönüştürmek için gereken elektrik, "LED sabit akım sürücü güç kaynağı" adı verilen bir cihaz gerektirir.

Nokta 2. LED lamba sorunu SMD LED lamba birçok farklı kalite seviyesine sahip, bazı fabrikalar sadece maliyeti düşürmek için düşük kaliteli LED'leri seçti LED'ler statik elektriğe, kaynak veya hata ayıklamaya karşı çok hassastır, dikkatsiz çalışma bu hayal gücüne neden olabilir ve bazen talaşların kötü bir şekilde kaynaklanması

LED'lerin karanlık veya hasar görmesini engelleyebilir. Ekran LED'lerinin kalitesini test etmenin basit yolu, LED dalga boyu kontrol aralığıdır Dalga boyu, rengin saf olup olmadığını, rengin tutarlı olup olmadığını belirler. Çözünürlük basittir; Kullanıcının genel olarak profesyonel ekipmanı yoktur, gözle nasıl ayırt edilir?

A) tüm ekran beyaz oynar, led video duvarı, herhangi bir gürültü olmadan saf beyaz olmalıdır. Eğer biraz kırmızı veya biraz mavi olmak sorun olmadığını düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz çünkü renk sapması sorun olduğunu kanıtlıyor Ekran malzemesi ve proses kalite kontrolü ile. Uzun süre kullanın, daha ciddi olabilir.

B) kırmızı, yeşil, mavi monokrom oynamak, orta dalga boyunun rengi genellikle biraz mavi veya kırmızı renk ise kısmi bir dalga boyu ise, pozitif mavi pozitif kırmızı pozitif yeşil deriz. Belirli bir renk tutarsızsa, dalga farkının çok büyük olduğunu kanıtladı. Yüksek kaliteli ekran, merkezi dalga boyu aralığındadır, mavi-yeşil dalga farkı 3nm'de kontrol edilir ve kırmızı dalga farkı 5nm'den azdır.

Nokta 3. Solmuş Led Işık Işık kanadı denilen LED'lerin ışığı düşük ve düşüktür - bu durum akkor ve flüoresan lambalarda daha belirgindir. LED ışıklar da ışık kaybını önleyemez, ancak ışık çürüme hızının nispeten yavaş olduğu, genellikle çıplak gözle değişiklikleri görmek zordur. Ancak, zayıf LED'i veya düşük kaliteli ışık panosu panelini veya düşük ısı dağılımı ve diğer objektif faktörler nedeniyle hızlı LED düşüşüne yol açmaz. Bu nedenle LED lambaların kalitesine geri dönersek, LED Panel fabrikasının kaliteli SMD LED'lerini seçti, LED ışığının sönmesini engelleyebilir.