BLOG

LED TEKNOLOJİNİN FAYDALARI

Yüksek verimli aydınlatma sağlarlar. Mevcut aydınlatma armatürlerine göre %40’tan başlayarak %80’e varan oranda tasarruf sağlayabilmektedir. Uzun ömürlüdürler (sağlıklı tasarım ve doğru bileşenlerle 100.000 saate kadar ömürleri vardır ). LED diğer ampullere göre 10 kata kadar daha uzun ömürlüdür. Daha uzun LED ömrü atık miktarını azaltmaktadır. LED aydınlatma gereçleri sonsuz kere dim edilebilir. Bu da aydınlatma masraflarında ek tasarruf anlamına gelmektedir. Düşük güç tüketimlerinden dolayı solar enerji ile çalışan (Güneş) devrelerde ve mobil uygulamalarda alternatifsizdirler. LED aydınlatma gereçleri, enerji verildiği an, herhangi bir ısınma süresi gerektirmeden anında yanmaya başlar. Ns (nano saniye) seviyesinde reaksiyon verme süreleri vardır ve bu hızları akkor flamanlı ışık kaynakları ile kıyaslanamaz üstünlüktedir.

LED aydınlatma sistemleri çevre dostudur. LED civa, argon, neon, sodyum, xenon ve kurşun ihtiva etmez. UV-IR ışınları taşımazlar Bakıma ihtiyaç duymazlar. İçlerinde kopacak veya kırılacak filaman benzeri malzeme yoktur. Şok ve titreşimlere dayanıklıdırlar. Hem Indoor (iç mekan), hem de Outdoor (dış mekan) da kullanılabilirler. Nem ve suya dayanıklıdır Tasarımcılara geniş ve kolay kullanım imkanları sağlamaktadır. Renk sıcaklığı (CCT) çesitliliği cok fazladır. 

 

Renksel geri verimleri çok yüksektir. Tek veya bir çok renk bir arada kullanılabilir. Direk ışık kaynakları oldukları için hedefe giden ışık kontrolü daha rahat yapılmaktadır.